Treserne i farver: Et kig på Verner Pantons ukonventionelle møbeldesign
Artikler

Treserne i farver: Et kig på Verner Pantons ukonventionelle møbeldesign

1960'erne var et årti med sociale forandringer og omvæltninger. Krigen i Vietnam, den kolde krig, fremkomsten af feminisme og borgerrettighedsbevægelser bidrog alle til en følelse af uro. I denne sammenhæng føles Verner Pantons møbeldesign fra den periode som et naturligt udtryk for tidsånden.

Panton er født i 1926 i Danmark og studerede arkitektur og indretning på Det Kongelige Danske Kunstakademi, inden han flyttede til London for at arbejde for et arkitektfirma. Det var her, han blev introduceret til skumplastmøbler af den britiske designer Robin Day, som havde eksperimenteret med polyurethan siden 1959.

Hans studier i farveteori førte til, at han udviklede sit eget farvesprog kaldet Pantonisme, som han anvendte på sine møbeldesign.

Historien om Verner Pantons design

Verner Panton er en dansk designer, der er født i 1927. Han er grundlæggeren af virksomheden Verner Panton Design.

Pantons design er blevet udstillet på museer og gallerier over hele verden, herunder MoMA i New York, Victoria and Albert Museum i London og mange andre.

Pantons designs er kendetegnet ved deres brug af organiske former, lyse farver og geometriske mønstre.

Hvad gør hans møbeldesign så specielt

Panton var en af de mest indflydelsesrige designere i det Vener Panton | Find din næste favorit her 20. århundrede. Hans møbeldesign er kendetegnet ved en unik og modig brug af farve, form og form.

Verner Panton er født i Danmark i 1926. Han studerede arkitektur på Det Kongelige Danske Kunstakademi, inden han arbejdede for Arne Jacobsen fra 1950 til 1958. Herefter startede han sit eget firma og tegnede møbler for forskellige virksomheder, herunder Vitra, Cassina og Knoll International.

Panton var en af de mest indflydelsesrige designere i det 20. århundrede med en unik og modig brug af farve, form og form i sit møbeldesign.

Hvorfor er Panton så vigtig i den moderne verden?

Verner Panton er en dansk designer og arkitekt. Han betragtes som en af de vigtigste skikkelser i designverdenen for sine bidrag til møbler, tekstiler, belysning og grafik.

Pantons arbejde fra 1960'erne havde en dyb indvirkning på dansk design. Hans "eksperimenter med farve og form" er stadig indflydelsesrige i dag.

Han er også kendt for sin ikoniske sommerfuglestol, som er blevet produceret af adskillige virksomheder, siden han først designede den i 1967.

Pantons arbejde var påvirket af mange forskellige ting; fra kunstbevægelser som Art Nouveau til hans egen oplevelse af at leve i et internationalt miljø som barn til skandinavisk tradition.

Hvilken slags materialer blev brugt til at skabe hans møbler?

Verner Panton var en dansk designer, der var kendt for sine farverige, geometriske designs. Han er mest berømt for sin brug af plast og syntetiske materialer i møbeldesign.

Plastik og syntetiske materialer var det, han brugte til at skabe sine møbler.

Du kan måske også lide...