10 interessante fakta om glas, opfindelsen, der ændrede verden
Artikler

10 interessante fakta om glas, opfindelsen, der ændrede verden

Glas er et materiale, der har eksisteret i tusinder af år. Det blev opfundet af egypterne og mesopotamierne for mere end tre tusinde år siden.

De første glasgenstande blev lavet i form af perler og amuletter. I Egypten blev dette gjort for at efterligne halvædelsten som karneol og lapis lazuli, som man mente havde magiske kræfter.

I Mesopotamien brugte man glas til at lave beholdere til opbevaring af parfume og olier.

Dette er en kort introduktion til afsnittet emnet "10 interessante fakta om glas." Det vil blive efterfulgt af en liste med 10 fakta om glas, der er værd at vide.

Hvad er glas?

Glas er et ikke-krystallinsk amorft fast stof, der ofte er gennemsigtigt, selvom det også kan være farvet.

Glas er et ikke-krystallinsk amorft fast stof, der ofte er gennemsigtigt, selvom det også kan være farvet. De mest almindelige farver er grøn og brun.

Glas blev opfundet af fønikerne i Syrien omkring 2500 f.Kr. for at lave beholdere til parfume og andre genstande, som var skrøbelige eller for varme til at håndtere.

Hvordan virker glas?

Glas er et hårdt, skørt materiale, der har været brugt i tusinder af år.

De tidligst kendte glasgenstande er fra Mesopotamien og Egypten. Glas blev også brugt i Kina, Indien og Europa. Romerne opfandt glaspusteriet. I middelalderen blev glasmosaikvinduer populære i kirker.

I 1839 opdagede den franske kemiker Edouard-Jean Davy, hvordan man fremstiller klart glas ved at tilsætte natriumoxid til smeltet kaliumchlorid eller natriumcarbonat. I 1860'erne demonstrerede den britiske videnskabsmand John Tyndall, at lys, der passerede gennem et klart stykke glas, blev bøjet eller brudt (ændret retning).

10 interessante fakta om glas

Glas er et ikke-krystallinsk amorft fast stof, der ofte er gennemsigtigt og har udbredt praktisk, teknologisk og dekorativ anvendelse i for eksempel vinduesruder, service, optoelektronik.

Ordet "glas" stammer fra det latinske ord "glacies", der betyder is.

Det blev først optaget på engelsk omkring midten af 14c., som en engelsk-fransk variant af gammel nordfransk "glace", fra middelalderlatin "glacies" (kilde også til italiensk "ghiaccio"), som kommer fra græsk "krystallos" (kilde også til sanskrit क्र्यालिष्).

Brugen af glas i byggeriet var udbredt i Romerriget i det tredje århundrede e.Kr.

Hvem opfandt glas?

Opfindelsen af glas er blevet tilskrevet en række mennesker. Det Vores Vinduer menes, at det første glas blev lavet af egypterne i 1500 f.Kr. Romerne brugte en lignende metode til at fremstille glasvarer og vinduer, men det var først i 1847, at den første maskine blev opfundet til at lave flade glasplader.

Hvorfor ændrede opfindelsen af glas verden?

Glas er et materiale, der har været brugt i tusinder af år. Det blev først opfundet af egypterne, og derefter blev det brugt af romerne til at lave vinduer og spejle. Opfindelsen af glas ændrede verden, fordi det gjorde det muligt for folk at se tingene klarere og kunne se uden for deres hjem.

Glas blev opfundet af egypterne for omkring 3.000 år siden, som ledte efter en måde at lave klare beholdere til vin og olie på. Romerne fandt ud af denne opfindelse og begyndte at bruge glas som byggemateriale for at lukke mere lys ind i deres hjem. Glas ændrede vores verden, fordi det gjorde det muligt for folk at se tingene klarere og satte dem i stand til at se uden for deres hjem fra vinduer, der var lavet med glas.

Du kan måske også lide...